Terapia CranioSacrala
Terapia CranioSacrală (CST) pentru a îmbunătăți sănătatea și performanța întregului corp.
Despre Terapia CranioSacrala
Terapia CranioSacrala o metodă non-invazivă, care eliberează tensiunile profunde din corp
Terapia CranioSacrală (CST) reprezintă o terapie manuală blândă, non-invazivă, care eliberează tensiunile profunde din corp pentru a ameliora durerea și disfuncția și pentru a îmbunătăți sănătatea și performanța întregului corp. Aceasta a fost inițiată și dezvoltată de medicul osteopat John E. Upledger, după ani de teste clinice și cercetare la Universitatea de Stat din Michigan, unde a lucrat ca profesor de biomecanică.
Folosind o atingere blândă, care în general nu este mai mare de 5 grame – aproximativ greutatea unei monede – terapeutul eliberează restricții în țesuturile moi care înconjoară sistemul nervos central. CST este folosită din ce în ce mai mult ca măsură preventivă pentru sănătate, pentru capacitatea sa de a spori rezistența la boli și este eficientă pentru o gamă largă de probleme medicale asociate cu durerea și disfuncția.
Cum funcționează terapia CranioSacrala?
Puține structuri au atât de multă influență asupra capacității organismului de a funcționa corect precum creierul și măduva spinării, care alcătuiesc sistemul nervos central. Și, sistemul nervos central este puternic influențat de sistemul cranio-sacral (membranele și fluidele care înconjoară, protejează și hrănesc creierul și măduva spinării).
În fiecare zi, corpul tău suportă stres și tensiuni pe care trebuie să le compenseze. Din păcate, aceste modificări determină adesea țesuturile corpului să se strângă și să distorsioneze sistemul cranio-sacral. Aceste distorsiuni pot determina apoi formarea tensiunii în jurul creierului și măduvei spinării, ceea ce duce la restricții. Acest lucru poate crea un obstacol în buna funcționare a sistemului nervos central și, eventual, a oricărui alt sistem cu care interacționează.
Din fericire, astfel de restricții pot fi detectate și corectate folosind metode simple de atingere. Cu o atingere ușoară, terapeutul CST își folosește mâinile pentru a evalua sistemul cranio-sacral, simțind ușor diferite locații ale corpului pentru a testa ușurința de mișcare și ritmul lichidului cefalorahidian care pulsează în jurul creierului și măduvei spinării. Tehnici blânde sunt apoi folosite pentru a elibera restricții în orice țesut care influențează sistemul cranio-sacral.
Prin normalizarea mediului din jurul creierului și măduvei spinării și îmbunătățirea capacității organismului de a auto-corectare, terapia CranioSacrală este capabilă să atenueze o mare varietate de disfuncții, de la durere cronică și leziuni sportive până la accident vascular cerebral și tulburări neurologice.
Cateva condiții carora se adresează terapia CranioSacrala:
- Comoție și leziuni cerebrale traumatice
- Migrene și dureri de cap
- Dureri cronice de gât și spate
- Autism
- Tulburări legate de stres
- Tulburări de coordonare motorie
- Tulburări ale sugarului și copilăriei
- Leziuni ale creierului și măduvei spinării
- Oboseala cronica
- Fibromialgie
- Disfuncții ale articulației temporo-mandibulare
- Scolioza
- Tulburări ale sistemului nervos central
- Dificultăți de învățare
- ADD/ADHD
- Stres post traumatic
- Probleme ortopedice
Contraindicații:
Există câteva situații în care terapia CranioSacrală nu este recomandată. Acestea includ condiții în care o variație și/sau o ușoară creștere a presiunii intracraniene ar provoca instabilitate.
Anevrismul acut, hemoragia cerebrală sau alte tulburări de sângerare severe preexistente sunt exemple de afecțiuni care ar putea fi afectate de mici modificări ale presiunii intracraniene.
Aveti o intrebare? Sunati-ne!
Luni – Vineri: 9:00 – 17:00
Sambata: Inchis
Duminica: Inchis
Aveti întrebări? Sunati-ne acum!